23948sdkhjf

Vädjan: Rädda Scanias forskning

Stärk Scanias utveckling i Sverige! Den uppmaningen kommer från Sveriges Ingenjörer som fruktar att den eventuella ägarförändringen hotar att flytta företagets forskning utomlands.
Scanias forskning och utveckling måste även fortsättningsvis bedrivas på ett framgångsrikt sätt i Sverige, det framhåller Sveriges Ingenjörer med anledning av att Volkswagen offentliggjort sitt bud på återstående aktier i Scania.

– Vi förutsätter att den oberoende kommittén kommer att göra en noggrann utvärdering av budet. I det måste ingå förutsättningar för långsiktig industriell utveckling av Scania och att den framgångsrika affärsmodellen kan vidareutvecklas. I det ingår att forskning och utveckling även fortsättningsvis kan bedrivas på ett framgångsrikt sätt, säger Sveriges Ingenjörers samhällspolitiska direktör Peter Larsson . Han fortsätter:

– Vi utgår också ifrån att kommittén kommer att värdera att förutsättningarna för personalen vid Scania är tillräckligt goda så att spetskompetens kan behållas och att de anställda har goda utvecklingsvillkor. Vi förutsätter vidare att även regeringen värderar den nya situationen och är beredd att förstärka sitt engagemang i hur fordonsindustrins fortsatta utvecklingsvillkor kan säkras i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063