23948sdkhjf

Superbussen framme i Malmö

15 mars ankom nya superbussen från tillverkaren Van Hool i Belgien till Malmö hamn. Bussen ska trafikera Sveriges hittills första BRT-linje i centrala Malmö.
RRT-busslinjen marknadsförs under namnet MalmöExpressen och därmed ska Sveriges tredje storstad få ett nytt transportmedel, som även blir en bärare av bilden om ett nytt, växande Malmö – det är i alla fall tanken. Trafikstarten är planerad till juni och arbetet med att färdigställa bussens vägbana är i full gång. MalmöExpressen får ett helt eget körfält och blir på många sätt mer lik en spårvagn än en buss.

Eftersom bussen drivs med en gas/el-hybridmotor, passar den in bra i Malmös satsning på egenproducerad biogas som politikerna har bestämt ska driva alla Malmös bussar när biogasanläggningen står klar om några år. Ur ett socialt hållbarhetsperspektiv spelar bussarna en viktig roll, genom att binda ihop Västra Hamnen och Rosengård på ett smidigt sätt. Därför får projektet medel av Delegationen för Hållbara Städer samt Europeiska regionala utvecklingsfonden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125