23948sdkhjf

Visitas vinnande gymnasister

15 mars hölls finalen i Visitas Gymnasie SM. 24 lag från gymnasieskolor från hela Sverige tävlade i grenarna Kock, Hotell, Turism och Servering på Stockholms Hotell och Restaurangskola.
Gymnasie SM är Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för gymnasister på hotell-och restaurangprogrammet. Gymnasie SM är en nationell, återkommande tävling som genomfördes för först gången 1989. Flera av dagens stjärnkockar har medverkat som gymnasieelever i denna anrika tävling.

Årets vinnare är:
TURISM
Virginska Skolan, Örebro
Andreas Lundskog
Felicia Högman von Post

HOTELL
Gymnasieskolan Vipan, Lund
Emil Fäldt
Alec Ahlgren

SERVERING
Rönnowska Skolan, Helsingborg
Marcus Kvist
Felicia Prütz

KOCK
Dackeskolan, Mjölby
Elin Engström
Natacha Häll


– Gymnasie-SM är ett strålande sätt för våra framtida kockar, hotellchefer, framtida turistbyråchefer och hovmästare att pröva sina vingar. Tävlingen sätter verkligen elevernas fantastiska talanger i centrum och inspirerar fler ungdomar att söka sig till branschen, säger Peter Thomelius , Utbildnings och HR chef på Visita.

Vinnarlagen får med sina lärare, komma till Stockholm för en heldag med övernattning och besök på några av Sveriges mest omtalade och berömda hotell och restauranger. De får träffa branschfolk och får även en inblick i hur det är att jobba på framstående restauranger och hotell. Dagen avslutat med en minnesvärd middag på en välkänd fine-dining restaurang i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078