23948sdkhjf

Svensk hotellinnovation belönad

Det svenska innovationsföretaget InnSpire Android-baserade lösning vann pris som världens mest innovativa teknik i besöksnäringen på HTNG-galan San Diego.
InnSpire grundades 2012 av entreprenörerna Martin Chevalley och Mathias Adolfsson. Genom ett tidigare företag som bland annat producerade och levererade tv-apparater till hotell, hade de fått upp ögonen för en marknad i behov av förnyelse.

– De flesta underhållningssystem på hotell är i princip stordatorbaserade, och knutna enbart till TV:n. De är dyra, klumpiga och svåra att anpassa. Vi såg att genom att flytta ut tjänsterna i molnet, så kunde vi göra det billigare och flexiblare, samtidigt som vi kunde öppna upp för helt nya tjänster, och dessutom låta gästerna använda sina egna smartphones och tablets, säger Martin Chevalley .

Lösningen blev en Android-baserad mjukvara som både kan hantera hela den funktionalitet du är van att hitta i ett underhållningssystem, men med funktionalitet för merförsäljning, kopplingar till gästers egna smartphones och tablets och med större möjligheter för personalisering och analys.

Redan nu används Martins och Mathias teknik på en rad hotell runt om i världen, bland annat på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm, Bloom! I Bryssel och på Vida Downtown i Dubai.
Priset som Most Innovative Hospitality Technology är ett viktigt kvitto på att InnSpire gör rätt och kommer att vara betydelsefullt för företagets fortsatta tillväxt.

– HTNG är en internationell branschförening för hotellbranschen som syftar till att driva innovation och utveckling inom besöksnäringen. Att vinna det är som att vinna en Oscar för oss, säger Martin Chevalley.

InnSpire vann priset i konkurrens med bland andra Motorola, DirecTV och Alcatel-Lucent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078