23948sdkhjf

Rasta köper Värmlands Rasta

Nyss avslöjades att Rasta Group säljer sin hotellverksamhet – och nu står det klart att företaget köper Värmlands Rasta för en okänd kontant penningsumma.
Rasta Group har valt att renodla sin affärsverksamhet och fokusera på restaurangverksamhet med vägrestauranger, trafikbutiker med drivmedel och arenarestauranger. I linje med detta genomför nu Rasta Group ett ytterligare förvärv inom bolagets affärsområde Serviceanläggningar. Bolaget förvärvar Värmlands Rasta AB. Anläggningen ligger utmed E18, mitt emellan Stockholm och Oslo, 22 km öster om Karlstad. Tidigare under året har Rasta redan gjort klart med Motell Ålleberg i Falköpings som övertogs per den 17 mars.

Värmlands Rasta AB omsätter 22 miljoner kronor i restaurang och butik. Dessutom säljer anläggningen drivmedel för 60 miljoner kronor. Köpeskillingen erläggs kontant och avser förvärv av bolaget. Köpeskillingen är sekretessbelagd enligt avtal med säljaren. Tillträde sker den 5 maj 2014.

– Rasta är Sveriges ledande restaurang- bensin- och hotellkedja på de stora vägarna och det är vår övertygelse att Rasta genom sin vilja och kompetens kommer att vidareutveckla verksamheten på ett positivt sätt, säger Lis och Henrik Aronsson , som säljer
sitt Värmlands Rasta AB.

– Det här är en av de vägkrogar som vi önskat förvärva under en längre tid. Så det känns skönt att vi nu kunnat knyta upp även denna anläggning till Rastakoncernen, säger Dan Tervaniemi , huvudägare i Rasta Group AB och vd Rasta Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078