23948sdkhjf

Kulturnatt i Halmstad

Delaktighet och närproducerat blir temat på årets Kulturnatt i Halmstad 6 september – ett mångsidigt resmål att plocka in i programmet för bussresearrangörerna.
6 september 2014 blir det alltså Kulturnatt i Halmstad igen. I en salig blandning och i ett myller av folk på gator, i parker, på scener inomhus och utomhus, överallt med ett kulturellt ”epicentrum” i Norre katts park, blir det bred som smal kultur för såväl unga som vuxna.

– Årets Kulturnatt står för delaktighet och närproducerat. Även återvinning eller repriser av aktörer eller projekt från tidigare kulturnätter då man alltid missar något av det digra programmet med flera hundra programpunkter. Tanken är alltså att få människor att uppleva nya saker, bli inspirerade och utvecklas. Prova på olika kulturuttryck och ryckas med. Det ska kännas bra att bo i Halmstad och vi ska vara stolta över vad vi har, säger projektledaren Rickard Bengtsson . Han fortsätter:

– Vi vill ge lokala aktörer en chans att visa upp sig och etablera sig. Våga prova en dans du aldrig provat, ett hantverk som är spännande eller måla en tavla om du vill. Även lokala matproducenter bjuds in för att förstärka festivalkänslan och att det är just Halmstads Kulturnatt!

Att befinna sig ett rus
Ett festivaltåg med de medverkande i Kulturnatt 2014 samlas på Stora torg och marscherar mot invigningen i Norre katts park med folket hack i häl. Norre katts park fungerar under kvällen som ett kulturellt ”epicentrum” där flera scener, utställningar och upptåg ska leka och kittla dina sinnen. Denna kommer breda ut sig åt flera håll. Mot Hallands konstmuseum, över bron i riktning mot Kulturskolan, Stadsbiblioteket, Nolltrefem och Café Strandgatan. Fler platser kommer att medverka när väl programmet är klart då så många som möjligt ska kunna vara med och bidra. Man kan även påverka innehållet genom att lämna förslag och idéer via förslagslåda på webben.

– Vi kommer arbeta för att få igång samarbeten med andra förvaltningar, bolag och skolor. Att uppleva en kulturnatt är lustfyllt, som att befinna sig i ett rus. Det värker i fötterna men du är full av energi. Vill inte missa, vill inte dissa. Ge allt en chans, säger Rickard Bengtsson.

Fotnot. Kulturnatten arrangeras av Kulturförvaltningen i Halmstads kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078