23948sdkhjf

Berlinmurens fall 25 år

På ett pressmöte på TUR-mässan i Göteborg lanserade rederiet Scandlines sina kommande aktiviteter för 2014. En storsatsning görs på 25-årsjubliéet av Berlinmurens fall.
Det kommer att hända mycket i Berlin för att fira att den mur som klöv staden under 28 år och som nu varit borta nästan lika länge som den existerade. Det blir kulturevenemang, aktiviteter och händelser som bussturisterna kan uppleva i anknytning till jubiléet. Scandlines passade även på att berätta om det uppdrag som TV4-profilen och spritkonnässören Steffo Törnquist blivit anlitad för på Scandlines BorderShop.

Det var med en blandning av glädje och vemod som svenska folket tog emot nyheten om Berlinmurens fall på kvällen den 9 november 1989. Sverige höll andan medan tv-skärmarna visade bilder av glädjetårar, fyrverkerier och murbitar.

Genom åren har färjerederiet Scandlines transporterat många resande som vill uppleva allt det som Tyskland har att erbjuda. Många har tagit färjan över för att besöka landet och intresset för Tyskland och för Berlin som semestermål har under åren ökat allt mer. Det är därför naturligt för Scandlines att låta 2014 gå i 25-års jubiléets tecken.

– Det är viktigt för oss att erbjuda den mest flexibla vägen till Tyskland. Via genvägen genom Danmark vill vi ge svenskarna en snabb och problemlös resa. Men det är minst lika viktigt för oss att informera och inspirera resenärerna till en innehållsrik semester när de väl har nått målet för resan”, säger Brian Lindorf Hansen , Product Manager på Scandlines. Han fortsätter:

– Därför vill vi gärna berätta för resenärerna om de många möjligheter som finns att i år få en inblick i Berlins historia, såväl före som efter Berlinmurens fall.

Och upplevelser finns det massor av! VisitBerlins Media Relations Project Manager Peggy Gallert berättade på pressmötet om några av de evenemang som kommer att arrangeras i den tyska huvudstaden under 2014. Förutom utställningar om uppdelningen av öst och väst så rekommenderar hon att ta med cykeln bak på bilen för att kunna delta i de guidade cykelturer som arrangeras längs sträckan där muren stod.

Den allra mest spektakulära händelsen i anknytning till Berlinmurens fall går av stapeln den 9 november, exakt 25 år efter det att muren föll. Denna dag kommer tusentals upplysta och heliumfyllda ballonger att släppas längs den 12 kilometer långa sträcka där muren en gång stod. Händelsen blir som en symbol för det hopp, som då fanns, om en verklighet utan Berlinmuren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109