23948sdkhjf

200 bort från Bombardier

Bombardier minskar antalet anställda i Västerås med omkring 200 personer till följd av hårdnande internationell konkurrens i järnvägssektorn.
Genom ett individanpassat omställningsprogram med ManpowerGroup erbjuds medarbetare flera alternativ, bland dem anställning hos Manpower. Över 90 procent av dem som deltagit i liknande omställningslösningar har fått nya jobb inom fyra månader. Bakgrunden är dels hårdnande internationell konkurrens, dels att det läggs relativt få beställningar i den svenska järnvägssektorn.

– Den internationella konkurrensen i järnvägsbranschen leder till höga krav på kostnadseffektivitet och förmåga till flexibilitet eftersom förutsättningarna i branschen skiftar snabbt. Trots framgångar under senare tid, inte minst på exportsidan, har vi nu en situation där vi behöver anpassa bemanningen vid våra anläggningar i Västerås, säger Bombardier Transportation Swedens vd Klas Wåhlberg . Han fortsätter:

– Det här har varit ett svårt beslut att ta och vi känner med dem av våra medarbetare som måste lämna företaget. Tack vare samarbetet med Manpower kan vi dock erbjuda dem som berörs en individanpassad och bra omställningslösning.

I omställningsprogrammet ingår bland annat utbildning och ersättning utifrån anställningstid. Bombardiers fackliga organisationer är informerade om omställningsprogrammet.

– Efterfrågan på erfaren personal inom till exempel produktion, konstruktion och projektledning är idag stor. Det innebär att vi kan erbjuda många intressanta uppdrag åt Bombardiers skickliga och erfarna medarbetare, säger ManpowerGroups vd Lars Forseth .

ManpowerGroup och dess systerföretag Experis, som är specialiserat på ingenjörsyrken, kommer att, tillsammans med Bombardier, ansvara för hela karriärprogrammet. Right Management - ett annat ManpowerGroup bolag har stor erfarenhet från olika omställningsprogram och utvecklar tillsammans med Bombardier ett nytt programpaket som ger medarbetarna frihet att välja mellan olika alternativ.

Bombardier har 1 700 medarbetare i Västerås, som är en av koncernens viktigaste utvecklings- och produktionsenheter inom driv- och styrsystem, järnvägsteknologi och service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063