23948sdkhjf

Politikerna på spåret

Under konferensen VinterTÅG i stockholm drabbade politikerna samman. Alliansens växel ligger fast på den inslagna vägen medan oppositionen vill växla tillbaka till staten igen.
Medan Jan-Evert Rådhström, M och Anders Åkesson C tycker att den inslagna vägen med många aktörer som sköter järnvägsens drift och underhåll är en väg som är helt rätt tyckte oppositionen i princip tvärt om. Anders Ygeman, S, och Stina Bergström, MP, var mycket kritiska till järnvägens nuvarande organisation. Även om Ander Ygeman inte vill återförstatliga underhållet helt och hållet ansåg han att dagens ordning inte håller i längden.

Stina Bergström, däremot, ansåg att inte enbart återförstatligad underhållning räcker för att klara vinterns problem med tågtrafiken. Mer måste till, tyckte hon.

Moderatorerna Anders Karlsson, chefredaktör för TRAFIKFORUM och Jacob Albertsen, projektledare event på Mentor Communications pressade politikerna från båda blockan. Det visade sig att man är eniga om mer än vad man är oense om, däremot kom flera bud på mer åtgärder från båda håll. Valåret närmar sig, läs mer om detta i kommande nummer av TRAFIKFORUM som utkommer i slutet av april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11