23948sdkhjf

MP: Tillgänglig tunnelbana

MP i Stockholms läns landsting lovar fungerande hissar och rulltrappor i T-banan. Partiet anser att Alliansen prutat på underhållet med nära 200 miljoner kronor.
Enligt Stockholms läns landstings årsredovisning för 2013, blev många planerade underhållsåtgärder i kollektivtrafiken inte genomförda enligt plan. Kostnaden för planerade underhållskostnader understeg budget med hela 194 miljoner kronor. Miljöpartiet är oroade över att den moderatledda alliansens i landstinget tappat kontrollen och menar att hissar och rulltrappor som inte fungerar i tunnelbanan är ett resultat av detta.

– Det är uppenbart att den moderatledda alliansen i landstinget inte har prioriterat underhåll av service och drift i kollektivtrafiken under sina åtta år av styre. Vi är oroade över att alliansen inte har kontroll över det här. Hissar och rulltrappor behöver fungera i det närmaste felfritt i en modern storstadsregion som Stockholm, för att locka fler resenärer och för att tunnelbanan ska kännas trygg och säker för alla. För oss är det självklart att modern teknik och upprustning av gamla system i hissar och rulltrappor ska prioriteras. Vi kommer ta tag i detta vid ett maktskifte efter valet, säger Malin Karlsson , trafikpolitisk talesperson Miljöpartiet Stockholms läns landsting.

Senast igår rapporterade Metro Stockholm att hissar och rulltrappor varit ur funktion 15 000 gånger i fjol.

Källa: Årsredovisning år 2013 för Stockholms läns landsting, sid 55
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078