23948sdkhjf

Rasism på bussförarutbildning

Arbetslösa invandrare skickades till bussförarutbildning av Arbetsförmedlingen – där möttes de av en rasistisk lärare, rapporterar GP.
Eftersom branschen skriker efter bussförare så skickades de arbetslösa invandrarna i Göteborg till Grönlunds yrkesutbildningar AB för bussförarutbildning, en säker utbildning med garanterat jobb efteråt. Arbetsförmedlingen har under åren 2011-2012 köpt utbildningstjänster av bolaget för 570 miljoner kronor.

Men utbildningen av de blivande bussförarna med utländsk bakgrund fick ett minst sagt udda inslag: Läraren gjorde utläggningar om att Sverige har tagit emot på tok för många invandrare, att det snart blir böneutrop från alla moskeer som byggs och att Sverige snart blir som ett nordens Palestina med inbördeskrig.

Allt detta närmare halvtimmeslånga lärarprat om invandringens fördärv spelades in av några av eleverna som sedan gick till GP med dokumentationen av lektionen. Tidningen tog kontakt med Lennie Zärnblom, regionchef väst hos Grönlunds som ville undersöka saken närmare. Därefter uppgav Lennie Zärnblom att läraren har fått en varning och nu fått andra uppgifter inom företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063