23948sdkhjf

Jättekryssare till Göteborg

Den 14 maj kommer det 330 meter långa och 39 meter höga nybyggda kryssningsfartyget Royal Princess till Göteborgs Hamn.
Royal Princess döptes förra året under pompa och ståt i Southhampton av hertiginnan Kate Middleton , gift med prins Wilhelm som väntas bli kung av Storbritannien efter sin far kronprins Charles i en avlägsen framtid.

Men redan nu kommer alltså detta stora kryssningsfartyg för första gången till Göteborg. Royal Princess är ett av 73 kryssningsfartyg som anlöper Göteborgs Hamn i år, vilket är all time high. Det största fartyget av dem alla är Royal Princess. Hon ägs av det amerikanska rederiet Princess Cruises, som också stod bakom det berömda fartyget Love Boat i såpoperan med samma namn. Royal Princess är ett av världens största nybyggda kryssningsfartyg. Hon seglade ut från varvet 2013 och besöker nu Göteborgs Hamn för första gången.

Royal Princess är 330 meter lång, tar 3 600 passagerare, har 19 däck och 1 780 passagerarhytter. Hon har också två saker som inget annat kryssningsfartyg har:
En seawalk, det vill säga en stor svängd gångtunnel med väggar och golv av glas om sticker ut från fartygets sida 39 meter över havet.TV-studion Princess Live, där man sänder interaktiva matlagningsprogram, livekonserter och shower.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078