23948sdkhjf

Polen allt populärare

Två av tre svenskar vill semestra i Polen - Ny färjelinje möjliggör för svenskar attl upptäcka landet som bussturist.
Var tredje svensk planerar att åka på en bilsemester i Europa i år. Bland de europeiska länderna lockar Polen två av tre svenskar. Det visar en undersökning på 1 048 svenskar, genomförd av Netigate på uppdrag av TT-Line. Nu blir det även smidigare för svenskarna att ta sig till Polen, då TT-Line öppnar sin nya färjelinje till Swinoujscie vid den polska Rivieran – en oupptäckt pärla för svenskar. Och varför inte parkera bilen och ta bussen i stället? Bussturisten behöver som bekant inte vara orolig för att dricka en glas vin eller öl till maten på semestern.

Inför säsongen 2014 har TT-Line öppnat en ny färjelinje som avgår från Trelleborg i södra Sverige till den polska hamnstaden Swinoujscie, som ligger på öarna Uznam, Wolin och Kasibór vid Östersjöns södra kust, sex gånger i veckan. Trots att hamnstaden Swinoujscie är ett populärt resmål bland européer, som vill åka på sol- och badsemester med kilometer av finkornig strand, är Polen fortfarande en oupptäckt pärla för många svenskar.

– Polen blir ofta omnämnt när man pratar om Europas finaste sandstränder. Med vår nyöppnade linje vill vi även göra det möjligt för svenskar att upptäcka den polska Rivieran samtidigt som vi underlättar för svenskar att ta med bilen på semestern och upptäcka hela landet, säger Tony Hansson , marknadsansvarig TT-Line.

TT-Lines undersökning visar att två av tre svenskar kan tänka sig att besöka Polen under bilsemestern och hälften (48 procent) av svenskarna tar sig helst till Polen med färja. Undersökningen visar också att var tredje svensk (38 procent) planerar att åka på en bilsemester 2014.

Krakow favorit bland svenskarna
Oavsett om man är ute efter en storstadsresa, uppleva vacker arkitektur, bada och sola eller ta del av oförglömlig historia har Polen något att erbjuda. 54 procent vill resa till Polen för en storstadssemester, medan 46 procent föredrar att uppleva lokala guldkorn på landsbygden.

Det som lockar mest är landets kända sevärdheter och kulturupplevelser. Det kan man bland annat kan hitta i Krakow som, med sin vackra arkitektur och gamla stadskärna, är det område som flest svenskar vill besöka (30 procent). 18 procent vill ta del av andra världskrigets historia på resan, medan 17 procent av svenskarna helst vill åka till huvudstaden Warszawa för shopping och god mat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078