23948sdkhjf

Tyréns expanderar i Mälardalen

Magnus Holmberg, tidigare vd på Svenska Mätcenter, blir chef för Tyréns satsning i Mälardalen. Nu ska 80 nya medarbetare rekryteras till projektet.
I ett spännande geografiskt område med hög tillväxt och många intressanta projekt kommande år etableras ett nytt kontor i Örebro och med sikte på ytterligare etableringar i Mälardalen inom kort. Målet är att rekrytera ca 80 medarbetare. Chef för satsningen är Magnus Holmberg, tidigare VD på Svenska Mätcenter.

Det går bra för Tyréns. Företaget har vuxit från 600 till drygt 1300 konsulter de senaste åren och vi fortsätter att växa. Nytt fokusområde är Mälardalen och Mellansverige. Här skapar vi nu ”Region Mitt” en region med kontor i Gävle, Borlänge, Uppsala, Linköping, Norrköping, Örebro och Järvsö. Under kommande år ska ett 80-tal personer rekryteras till regionens alla kontor. Alla typer av kompetenser inom samhällsbyggnadssektorn efterfrågas och vi söker både bredd och spetskompetens.

– Det här är en expansiv region med nära samarbete mellan universitet, landsting, kommuner, och näringsliv, säger Magnus Holmberg , chef för Tyréns region Mitt. Vi vet också att det under de kommande tio åren planeras en mängd bostäder och ny infrastruktur. Allt sammantaget gör att vi ser stora expansionsmöjligheter i området. Vi är idag cirka 120 personer men hoppas vara 200 inom en treårsperiod. Vi behöver i snitt tio nya konsulter till varje kontor. I nästa steg hoppas vi förstås kunna växa ännu mer.

Magnus Holmberg är själv ny i samhällsbyggnadsföretaget Tyréns. Han kommer senast från företaget Svenska Mätcenter där han innehaft ett flertal ledande befattningar. Som konsultchef, produktionschef och sedan VD har han varit med om att bygga upp företaget till en koncern med verksamhet i flera länder. Magnus tillträdde sin nya position i Mars och är nu sysselsatt med att bygga upp och svetsa samman sin nya organisation. 120 medarbetare i tretton olika avdelningar och tre affärsområden ska bli en gemensam region.

– Det här är någonting jag sett fram emot, säger Magnus Holmberg. Att få vara med om att bygga upp region Mitt blir en spännande utmaning. Det är också roligt att få jobba på Tyréns som är ett nyfiket och spännande företag med intressanta tillväxtplaner och samtidigt besitter en otrolig kompetens i medarbetarna. Stiftelseägda Tyréns satsar ca 15-20 miljoner årligen i forsknings- och utvecklingsprojekt, ofta samarbete med universiteten. Jag upplever att de vill ta ansvar och leda utvecklingen inom samhällsbyggnadsområdet. I det arbetet vill jag förstås vara med.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064