23948sdkhjf

Deckarresa i Skövdetrakten

Bussturisterna som besöker Skövdetrakten kan nu åka i deckarförfattaren Kristina Appelqvists spår och besöka platserna som utspelar sig i hennes deckarserie om Emma Lundgren.
Next Skövde och Skara turistbyrå hänger på den litterära trenden med deckarturer som redan finna på flera håll runt om i landet. Bussturisten får då uppleva fiktionens skapelser i den reella verkligheten. När det gäller den okrönta västgötska deckardrottningens litteratur så har Fredriksons pensionat Sjöbacka har tillsammans med Kristina Appelqvist och Anja Praesto tagit fram flera olika paketlösningar att välja bland.

Handlingarna i böckerna utspelar sig i huvudsak i området kring Skövde och Skara men läsarna finns över hela Sverige och i Norge. Next Skövde och Skara turistbyrå är med i lanseringen av paketen och ser detta som ett ypperligt tillfälle att dra besökare till området. Det kommer att finnas paket för de som önskar resa runt på egen hand men även De lux-paket där författaren Kristina Appelqvist själv är med och berättar om händelser i böckerna och hur de uppstått. Premiärresan går av stapeln den 16 maj och på denna kommer Kristina och Anja Praesto i samarbete guida och berätta om besöksmålen som ingår. Mat och eventuell övernattning sker på Sjöbacka pensionat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062