23948sdkhjf

MTR in i X2AB

MTR går in som delägare i branschorganisationen X2AB som är en samverkansarena för utvecklingsprojekt inom kollektivtrafikbranschen. MTR blir den tionde delägaren i bolaget.
– Kvalitet, hållbarhet och innovativ utveckling genomsyrar hela MTR:s verksamhet. Därför är det naturligt för oss att gå in som ägare i X2AB som precis som vi arbetar för att skapa värden och bidrar till utveckling genom effektivitet, ständig förbättring och innovation, säger MTR Nordics vd Peter Viinapuu .

X2AB är ett icke vinstdrivande bolag, som ägs av regionala kollektivtrafikmyndigheter, länstrafikbolag och trafikföretag. I nära samverkan med andra branschaktörer, staten och andra intressenter driver bolaget utvecklingsprojekt som tillför värde för resenärerna och samhället och kan användas av alla aktörer i branschen.

X2AB utvecklar just nu i samarbete med Samtrafiken en nationell webbaserad reseplanerare med köpfunktion som ska kunna tas i bruk senare i år. Syftet är att göra det möjligt för resenärerna att på ett neutralt sätt planera och köpa hela sin resa.

– Vi vill vara med och underlätta för alla dem som vill använda kollektivtrafiken så att de enkelt kan hitta och boka sin resa på en och samma plats. Det är förstås intressant för oss i samband med att vi inom MTR Express startar tågverksamhet på sträckan Göteborg-Stockholm, säger Johan Söör , tillträdande vd för MTR Express.

Nya styrelsen för X2AB
X2AB breddar styrelsen inför nästa fas i bolagets utveckling, vilket skedde samtidigt som MTR blev ny delägare. På bolagsstämman den 23 april utsågs ytterligare fyra nya ledamöter: Carl-Johan Sjöberg , trafikdirektör Jönköpings Länstrafik, Peter Kollin , förvaltningschef Kollektivtrafikförvaltningen X-trafik, Peter Viinapuu , vd MTR Nordic (ny delägare) och Thomas Silbersky , marknads- och försäljningschef SJ AB. Anna Grönlund Krantz omvaldes som ordförande.

– X2AB har nu funnits i snart 2,5 år och det är dags att blicka framåt mot nästa fas i bolagets utveckling. Vi står inför spännande utmaningar och möjligheter när det gäller vad vi kan åstadkomma för resenärerna, branschen och övriga intressenter. Med en styrelse som väl representerar både nuvarande och potentiella ägare är vi nu bra rustade för ta X2AB in i nästa utvecklingsfas, säger Anna Grönlund Krantz , ordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067