23948sdkhjf

Fler bussar i sommar

Swebus nya sommartidtabell innehåller över 7000 bussturer till bland annat Kolmårdens djurpark, musikfestivalen Way Out West och sommarfavoriten Öland.
Det är i semestertider som flest väljer att resa med expressbuss i Sverige. Det gör att Swebus ökar sitt utbud av resor under sommaren jämfört med resten av året. Förutom semesterfirande svenskar så är det även många hitresta turister som åker med expressbuss på sommaren. Nytt för i år är även att Swebus kör sommarbussar mellan Göteborg och Örebro, via bland annat Skara Sommarland.

– Vi planerar för en reseintensiv sommar och vi märker en hög efterfrågan på inrikesresor. En anledning till det är att det är billigt, den hårda konkurrensen mellan olika trafikföretag har skapat en prispress, säger Christel Grip , presschef på Swebus.

Under sommaren erbjuder Swebus resor till cirka 150 orter i Sverige, samt till Köpenhamn och Olso. Dessutom erbjuder Swebus resor till 16 av sommarens festivaler, sedan tidigare finnsspecialresor till sju olika festivaler såsom Bråvalla och Dreamhack ute till försäljning.

Swebus sätter även in linjer som enbart körs på sommaren till Öland och till Kolmårdens djurpark. Nytt för i år är att Swebus även sätter in sommarbussar mellan Göteborg och Örebro, en linje som delvis ersattes med tåg från Tågab i höstas.

– Under sommaren väljer vi att sätta in bussar igen på delar av vår linje 801 för att många vill resa till Skara Sommarland, säger Christel Grip. Det innebär även att en del andra orter på sträckan får tillbaka busskommunikationer under sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063