23948sdkhjf

Skånetrafiken till Danmark

Nu går det att köpa biljett även till Danmark i Skånetrafikens app. Sedan tidigare har man kunnat köpa biljett inom Skåne och till angränsande län.
Det känns bra att vi kan lansera den här tjänsten nu före sommaren, då vi har många tillfälliga besökare på plats i Skåne. Men även för många Kastrup och Danmarksresenärer är det en efterlängtad tjänst, säger Pernilla Nilsson , projektledare på Skånetrafiken.

Hur funkar det?
Antingen köper man sin biljett direkt i anslutning till själva resan eller så köper man biljetten i förväg och aktiverar och använder den vid ett senare tillfälle, inom sju dagar. Betalar gör man med sitt bank- eller kreditkort (VISA eller Mastercard) direkt i appen.

För resor i Danmark gäller biljetten på Öresundståg, Metron, S-Tåg och Movias bussar och för att man ska kunna köpa en biljett till Danmark måste den vara sökbar i appen. Sedan tidigare gäller enkelbiljetter köpta i Skånetrafikens app för Öresundståg, Pågatåg, Krösatåg, regionbuss, stadsbuss och linjelagd anropsstyrd trafik. Biljetten gäller från att man har aktiverat den.

– Tjänsten är redan idag mycket populär och vi ser en stadig ökning i takt med att våra resenärer får upp ögonen för den. För tillfället har vi 129 000 registrerade kunder. I dagsläget är resor inom städerna mest populära att köpa med hjälp av appen men också sträckan mellan Malmö och Lund. Vi tror även att Malmö – Kastrup-Köpenhamn har potential att bli riktigt populär, säger Pernilla Nilsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063