23948sdkhjf

Anställda gillar mångfald

60 procent av de anställda tycker att den egna arbetsgivaren ska ta hänsyn till mångfalden när nyanställningar görs, enligt en undersökning som Upphandling 24 rapporterar om.
Undersökningen som genomförts av arbetslivspanelen Manpower Work Life visar att en klar majoritet av de nära 4500 personer som svarat på frågorna gillar mångfald på jobbet. Samtidigt visar undersökningen att en tredjedel av svenskarna saknar eller har ganska liten erfarenhet av att ha kollegor med ett annat etiskt ursprung. Nästan hälften av de tillfrågade har också mycket liten erfarenhet av att arbeta tillsammans med personer som har en annan religiös övertygelse än de själva.

Trots bristen på egna erfarenheter vill så många som 60 procent av de anställda att den egna arbetsgivaren ska ta hänsyn till mångfalden i samband med nyrekryteringar. De som är chefer är ännu lite mer positiva, 63 procent av dem vill öka mångfalden på den egna arbetsplatsen.

Fotnot.
Manpower Work Life är en arbetslivspanel med närmare 20 000 personer som regelbundet får svara på aktuella frågor om arbetslivet. 4454 personer har svarat på frågor om mångfalden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078