23948sdkhjf

Het debatt på Kollektivtrafikdagen

Missa inte den glödheta politikerdebatten på Kollektivtrafikdagen 2014 – det brinner i knutarna också för den som vill boka deltagande i årets hetaste branschmöte.
Temat för Kollektivtrafikdagen är Från ord till handling och på programmet finns flera tungviktare från branschen. Bland dem Magnus Åkerhielm , vd Keolis Sverige, Charlotte Wäreborn Schulz , vd X2AB och Paul Van Doninck , Affärsutvecklare Stationer Jernhusen. Anmäl deltagande och läs mer om programmet och Kollektivtrafikdagens partners genom att klicka HÄR!

Alla förutsättningar är på plats för att politikerdebatten på Kollektivtrafikdagen 2014 ska bli mycket het. I år är det supervalår med val till såväl EU som till riksdag, landsting och kommun. Transportfrågor i allmänhet och kollektivtrafikfrågor i synnerhet blir allt hetare i den politiska debatten.

– Vid debatten under Kollektivtrafikdagen medverkar ledande trafikpolitiker från de olika politiska blocken, säger Anders Karlsson , chefredaktör för RESFORUM och TRAFIKFORUM, det vill säga tidningarna som är arrangörer av Kollektivtrafikdagen. Han fortsätter:

– Det finns motsättningar mellan de politiska blocken bland annat när det gäller den omreglerade kollektivtrafiken och den avreglerade järnvägstrafiken. Det finns oppositionspartier som vill riva upp beslutet om att persontrafikoperatörer fritt och inom alla geografiska marknadssegment får etablera kommersiell kollektivtrafik. Dessutom finns det förslag från oppositionen om att återreglera den svenska järnvägstrafiken.

Vid ett av förmiddagsanförandena på Kollektivtrafiken kommer branschföreträdare för buss, tåg, taxi, flyg och rederi att lämna en ”önskelista” till politiken över åtgärder som behövs för att förbättra kollektivtrafiken och persontransporter. Denna önskelista kommer att behandlas under eftermiddagens politikerdebatt.

Anders Karlsson har medverkat dels som moderator, dels som bevakande journalist vid ett antal tongivande transport- och kollektivtrafikkonferenser under det senaste halvåret. Han var moderator vid nyckelseminarierna på Nordic Rail i Jönköping i oktober förra året samt modererade politikerdebatten vid konferensen VinterTÅG i Stockholm i början av april. Han var bevakande journalist vid Stora TransportDagen i Stockholm samt konferensen Framtidens Järnväg i Nässjö i mitten av april.

– Jag kan konstatera att politikernas framträdanden har blivit allt mer intensivare vid varje sådan konferens i takt med att valdagen närmar sig. Det borgar för en het debatt på Kollektivtrafikdagen där ledande trafikpolitikerna kan ge konferensdeltagarna svar direkt, säger Anders Karlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127