Närodlat för Hurtigruten
Nu får naturromantikerna sällskap av finsmakarna på världens vackraste båtresa - Hurtigruten blir också en kulinarisk resa, där lokala delikatesser står till buds.
När fartyget styr norrut från Trondheim kan du njuta av vårens delikatesser i form av bland annat saltat lamm från Hellesylt vid Geirangerfjorden, röding från Vesterålen, ren från Finnmark och färsk ekologisk ost från Grøndalen gård. Kvällsmenyn kompletteras med en annan nyhet för i år: för varje rätt serveras ett exklusivt vin som är noga utvalt för att passa optimalt till rätten och dess ingredienser.
Den som skapar menyerna är den norske matprofilen Andreas Viestad. Med stor kunnighet om norska mattraditioner har han skapat menyer och teman för elva olika fartyg. Han är ingen novis, utan har i många år förmedlat norsk, modern mat i tv-rutan, båda nationellt och utomlands.
Den nya mat-satsningen går under namnet Norway`s Coastal Kitchen. Gästerna kan alltså förvänta sig råvaror av hög klass, men också gott om berättelser om den norska mattraditionen, om råvarorna, naturen och landskapet som glider förbi bortom däcket.