23948sdkhjf

Närodlat för Hurtigruten

Nu får naturromantikerna sällskap av finsmakarna på världens vackraste båtresa - Hurtigruten blir också en kulinarisk resa, där lokala delikatesser står till buds.
I 34 olika hamnar finns det lika många möjligheter till traditionsenliga måltider med färska råvaror från lokala leverantörer – varje dag. Det norska kustköket är lika traditionsenligt som välsmakande. Och det kan nu Hurtigrutens passagerare uppleva. Den nya satsningen innebär en säsongsbaserad meny ombord, som ger gästerna chansen att bekanta sig med norska mattraditioner och lokal mat i varje hamn som passeras.

När fartyget styr norrut från Trondheim kan du njuta av vårens delikatesser i form av bland annat saltat lamm från Hellesylt vid Geirangerfjorden, röding från Vesterålen, ren från Finnmark och färsk ekologisk ost från Grøndalen gård. Kvällsmenyn kompletteras med en annan nyhet för i år: för varje rätt serveras ett exklusivt vin som är noga utvalt för att passa optimalt till rätten och dess ingredienser.

Den som skapar menyerna är den norske matprofilen Andreas Viestad. Med stor kunnighet om norska mattraditioner har han skapat menyer och teman för elva olika fartyg. Han är ingen novis, utan har i många år förmedlat norsk, modern mat i tv-rutan, båda nationellt och utomlands.

Den nya mat-satsningen går under namnet Norway`s Coastal Kitchen. Gästerna kan alltså förvänta sig råvaror av hög klass, men också gott om berättelser om den norska mattraditionen, om råvarorna, naturen och landskapet som glider förbi bortom däcket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062