23948sdkhjf

Personlig lyx i Göteborg

Nu öppnar Hotel Pigalle, den nya generationens luxury boutique hotell, enligt hotelledningens egen beskrivning. Hotellet blir en upplevelse för resenären, inte bara ett boende.
Allt blir mer personligt, även det exklusiva. Och när Hotel Pigalle i Göteborg nu slår upp portarna finns inga standardiserade hotellösningar så långt ögat kan nå. Allt är handplockat – tapeter, möbler, råvaror och medarbetare – för att ge gästerna en så personlig upplevelse som möjligt.

– Hos oss får man som kräsen resenär lyxen att vara sig själv en stund, säger vd Jonas Stenberg .

Det är en dekadent känsla som möter besökaren som kliver in på Hotel Pigalle i Brunnsparken i Göteborg. Med en interiör och ett formspråk inspirerat av Paris i början av förra seklet väntar en hänförande variation av varma färger, mönster och sensuella former på hotellets gäster. De 38 ombonade rummen är vart och ett individuellt inredda med påkostade textilier och marmorklädda badrum, och med detaljer från världens alla hörn.

– Hos oss får man en upplevelse som är fri från standardiserade hotellösningar, här är en varm personlighet viktigare än vita, stärkta kragar på en uniform. Många av våra gäster reser mycket och är kräsna när det gäller service. Vi vill vara våra gästers andra hem där man får lyxen att vara sig själv för en stund. Då måste man vara genuint intresserad av människor och våra gäster, säger Jonas Stenberg.

Jonas Stenberg har själv handskissat alla rum på Pigalle. Efter resor till både USA, England och Frankrike har han tillsammans med sina kollegor personligen valt ut allt från lampor, till handfat och textilier.

– Jag tycker om att ha en levande inredning. Det finns inget slut på projektet och det kommer nya idéer under resans gång som jag vill förverkliga och iscensätta, säger Jonas Stenberg.

Det levande och personliga återkommer också i hotellets restaurang Atelier, med tillhörande takterass högst upp i huset, samt i den kombinerade baren, charkuterian och receptionen Bar Amuse i entrén. Här är det kockarnas fantasi och skicklighet i kombination med säsongens bästa, handplockade råvaror som bestämmer menyn. Filosofin är att inte ha något traditionellt koncept utan istället ständigt anpassa menyn efter säsong och kvaliteten på de närproducerade råvarorna.

– Tack vare att menyn inte måste se likadan ut nästa vecka, kan vi plocka de allra bästa råvarorna för kvällen och leverera en riktigt grym matupplevelse för gästen. Det är en flexibilitet som inte begränsar oss men ställer stora krav på vår kreativitet utan att förlora den avslappnade känslan och fokus på gästens behov, säger Jonas Stenberg.

Hotell Pigalle ägs och drivs av Ess Hotell, som bland annat äger Falkenbergs Strandhotell, Ystad Saltsjöbad och restaurangerna Barabicu, Peacock och Tranquilo i Göteborg. Redan 2006 började planerna på att ta över dåvarande anrika Hotell Palace, men först 2013 gick affären i hamn och bygget av Hotel Pigalle startade. Hotellet ligger i det så kallade Fürstenbergska palatset mitt i Brunnsparken, med anor från mitten av 1700-talet, där bland annat Carl Larson, Anders Zorn och Bruno Liljefors har bott vid sina besök i staden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14