23948sdkhjf

Tåg till Värmlands Museeum

För att få fler från hela Sverige att smidigt kunna ta sig till Värmlands Museeum i Karlstad har museet inlett ett samarbete med Tågkompaniet.
Det händer mycket på Värmlands Museum i sommar. Inte minst den stora utställningen Stolthet & Framgång, där över 150 fotbollströjor från världens största spelare visas upp. För att underlätta för intresserade att ta sig till Karlstad och utställningen, har Tågkompaniet och Värmlands Museum nu inlett ett samarbete.

Tänker du åka till Karlstad i sommar och titta på utställningen Stolthet & Framgång? I så fall kan det nya samarbetet mellan Tågkompaniet och Värmlands Museum både underlätta din resa och göra den lite billigare. De båda parterna har nämligen gjort en överenskommelse som ger besökare på Värmlands Museum rabatt på tågbiljetten.

Halva priset på tågbiljetten
Konkret handlar det om resenärer från Värmland och Örebro som tar tåget till Karlstad för att se utställningen Stolthet & Framgång. De köper sin biljett som vanligt, och i samband med besöket på Värmlands Museum får de en stämpel på biljetten som gör hemresa helt gratis. Henrik Ramberg, pedagog på Värmlands Museum ser fram mot det fortsatta samarbetet med Tågkompaniet.

– Vi började samarbetet när utställningen 1001 Inventions visades. Tågkompaniet gjorde en viktig insats för barn och ungdomars möjlighet att kunna besöka museet. Det känns otroligt bra att fortsätta samarbetet och särskilt glädjande att vår prioriterade målgrupp barn och ungdomar återigen blir en viktig del av satsningen, säger Henrik Ramberg .

Många ungdomslag
Ett viktigt mål med samarbetet är att underlätta resan för ungdomslag som vill se utställningen med alla fotbollströjorna. Både lag som är hemmahörande i Värmland och Örebro län, och givetvis även lag som är på besök för att spela cuper och liknande. Förutom tågresa för halva priset, är det också fri entré till utställningen för alla under 26 år.

– Det känns väldigt bra för oss på Svenska Tågkompaniet att få fortsätta att köra besökare till Värmlands Museum och deras fantastiska utställningar. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete och hoppas att det blir mycket folk som vill ta det miljövänliga alternativet som tåget är till och från Karlstad, säger affärschef Jan Andersson .

Unik utställning
När det gäller ungdomslagen så hjälper Värmlands Museum även till med tågbokning. Allt som behövs är ett mail till henrik.ramberg@varmlandsmuseum.se, så ordnar museet det praktiska och förmedlar avgångstiden. Värmlands Museum ser fram emot stora skaror av fotbollsintresserade besökare och att nå personer som kanske inte besöker museet så ofta.

– Ja, det här är en unik utställning som kommer väcka uppmärksamhet långt utanför fotbollens värld. Jag är väldigt glad över det fortsatta samarbetet med Tågkompaniet som hjälper oss att få fler besökare, säger Henrik Ramberg.

10 maj öppnar Stolthet & Framgång och håller på ända fram till 28 september. Förutom själva utställningen blir det också flera fotbollsrelaterade events under perioden. Det blir fotbollspuls i och runt Värmlands Museum. Precis som det ska vara ett VM-år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.892