23948sdkhjf

Tillgängligare Halmstadsturism

I dagarna har Halmstad fått två touchskärmar uppsatta på Lilla torg intill Halmstad Turistbyrå. Detta är ett led i att öka tillgängligheten av turistservice i Halmstad.
Med hjälp av skärmarna kan besökare och Halmstadbor surfa på destinationhalmstad.se, boka boende och paket, se var det finns ledigt boende, samt ta del av tips och idéer. Skärmarna är placerade i olika höjder för att öka tillgängligheten både för kortare och längre människor. Marken kring skärmarna kommer planas ut för att underlätta för exempelvis rullstolsburna.

– Nu öppnar vi upp möjligheten att besöka Halmstad Turistbyrå även utanför öppettiderna i huset. Skärmen kommer vara på dygnet runt. Så du kan nå turistinformation även om du inte har med dig någon smartphone eller liknande med internetuppkoling tillgänglig, säger Johan F Lundberg , vd på Destiantion Halmstad.

Skärmarna är nu fyllda med ett basutbud som kommer fyllas på och utökas kontinuerligt. Skärmarna kommer även fyllas med mer platsspecifik information om exempelvis boende och restauranger/caféer i centrum. För att locka besökare än mer att klicka på skärmarna kommer de även att dekoreras med klisterdekaler där i bland ett turistinformations-I. Fler skärmar planeras sättas upp under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062