23948sdkhjf

SJ:s lilla gröna klar

SJ:s resenärer har tipsat om sina gröna smultronställen landskap för landskap i hela landet. Nu finns allt samlat i behändigt fickformat eller kostnadsfritt digitalt nedladdningsbar på nätet.
Restipsen handlar om allt från skogseremitaget i Ödeshög, via svampskolan i Ransäter, till whiskybyn i Mackmyra eller grissafarin på Kalvsjö gård i Motala. I SJ-resenärens Lilla Gröna finns över 400 tips på matställen och upplevelser som satsar på egna råvaror och hållbar, grön inriktning. Från kända till okända pärlor. Här finns de bästa gröna mat-, boende- och aktivitetsupplevelserna i hela landet. Caféerna, utflyktsarrangörerna, hotellen, gästställena och krogarna som arbetar efter en hållbar idé.

– Gensvaret bland våra resenärer var enormt när vi bad dem tipsa om sina egna gröna favoritresmål i Sverige. Det känns jättekul att vi nu kan presentera alla tipsen i en snyggt förpackad och inspirerande guidebok, säger Erica Kronhöffer , kvalitets- och hållbarhetsdirektör på SJ.

Med resguiden vill SJ visa att Sverige är ett fantastiskt semester- och resmål. Möjligheterna att både resa och semestra hållbart och grönt är nästa outtömliga. Det är SJ-resenärerns Lilla Gröna ett bevis på. Landskapen är geografiskt uppdelade inom Götaland, Svealand och Norrland, med ett extra kapitel om Stockholm. Även second hand-butiker, livsmedelsbutiker och naturreservat listas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079