23948sdkhjf

Bryt Göteborgsvarvet med taxi

Taxi Göteborg ser till att alla kommer i mål på Göteborgsvarvet även 2014. På arton platser står bolaget vid skylten Bryt, om det värsta skulle inträffa finns också hjärtstartare.
Förra året var det extremt varmt och Taxi Göteborg fick hjälpa närmare 450 personer till mål. Under Göteborgsvarvet på lördag ser Taxi Göteborg åter till att alla löpare har möjlighet att ta sig hela vägen till mål. På arton platser runt banan står tjugo bilar från Taxi Göteborg för att hjälpa de som av någon anledning måste bryta. De flesta bilarna är dessutom utrustade med hjärtstartare.

– Taxi Göteborg är en naturlig del av Göteborgs stadsbild och det är självklart att vi ska vara en del av Göteborgsvarvet, anser Petra Kling marknads- och försäljningschef på Taxi Göteborg.

På lördag springer närmare 64 000 personer Göteborgsvarvet, och Taxi Göteborg är som officiella leverantörer med på plats.

– När så många människor tar ut sig fysiskt är det viktigt att det finns hjälp om något händer. Vi är ute på gator och torg varje dag året runt och hjälper göteborgare och gäster och självklart ska vi vara på plats även när det är folkfest i vår stad.

Lyckligtvis har ingen av Taxi Göteborgs hjärtstartare behövt användas under alla de år som man erbjudit möjligheten att köra löpare till mål. Men trots det är man beredd med 14 hjärtstartare utspridda i taxibilarna längsmed varvet och HLR-utbildade förare.

– Förhoppningsvis slipper vi även i år att använda våra hjärtstartare. Men det är viktigt att alla förare som har dessa i sina bilar känner sig helt trygga med hur de ska användas om olyckan är framme. Vi är här för att hjälpa, men såklart hoppas vi att alla kan ta sig i mål för egen maskin, säger Petra Kling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081