23948sdkhjf

Bo Andersson till Almedalen

Nu är det klart att Bo Andersson, CEO i Avtovaz medverkar vid TRAFIKFORUM:s seminarium i Almedalen om framtiden för fordonsindustrin i Sverige.
Bo Andersson var tidigare CEO i den ryska lastbils- och busstillverkaren Gaz Group, men gick för några månader sedan över till att bli vd för den ryska fordonstillverkaren Avtovaz. Tidigare i sin karriär har han varit toppchef inom General Motors med placering i Detroit, samt direktör i biltillverkaren Saab.

Sedan tidigare är Erik Ljungberg, Senior Vice President i Scania-koncernen och Niklas Gustavsson, Executive Vice President, Sustainability & Public Affairs i Volvo-koncernen, Klas Wåhlberg, vd i Bombardier Transportation Sweden och Mathias Fischer, CEO i Toyota Material Handling Europe, klara som talare vid seminariet, som äger rum i Almedalen den 1 juli.

Sverige tillhör de länder i världen där fordonsindustrin har störst betydelse för ekonomin. I en internationell jämförelse är Sverige unikt, att med mindre än tio miljoner invånare ha ledande fordonstillverkare när det gäller bilar, lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner, tåg och truckar/materialhanteringsutrustning med både tillverkning och utveckling i landet. Dessutom finns ett livskraftigt kluster av tillverkare av komponenter och kringutrustning till dessa världsledande tillverkare som har omfattande produktion, forskning och utveckling i Sverige.

– Den globala konkurrensen är stenhård inom dessa sektorer. Den senaste tiden har varsel om uppsägningar duggat allt för tätt som med all önskvärd tydlighet visar att det finns behov av att på allvar diskutera framtiden för svensk fordonsindustri, säger rt-forums, TRAFIKFROUM:s och Transport & Logistik iDags chefredaktör Anders Karlsson .

Seminariet Framtiden för svensk fordonsindustri belyser vilka förutsättningar som krävs för att Sverige ska fortsätta vara i framkant inom denna betydelsefulla sektor och därmed kunna fortsätta generera värdefull BNP och fortsätta bibehålla och skapa nya arbetstillfällen i landet.

TEXT ANDERS KARLSSON
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078