23948sdkhjf

Alkolås på spåret

Roslagsbanan, Sveriges enda smålspåriga järnväg inom reguljär kollektivtrafik, blir först med att införa alkolås inom tågtrafiken i Stockholms län.
– Arbetet med att utrusta Roslagsbanans alla nya tåg med alkolås har nu startat. Även i de äldre tågen som nu moderniseras och tillgänglighets anpassas kommer att få alkolås. Därmed bli Roslagsbanan först ut i Stockholmsregionen med att få alkolås i samtliga tåg, säger Karl Henriksson , gruppledare (KD), Trafiknämnden i Stockholms läns landsting med anledning av att frågan behandlades på tisdagens Trafiknämnd. Han fortsätter:

– Det är glädjande att SL är värdsledande inom trafiksäkerhet. Arbetet med att förbättras trafiksäkerheten för resenärer, personal och medtrafikanter för Roslagsbanan avseende alkolås kommer att vara färdigt år 2018. Tack vare ett kristdemokratiskt initiativ år 2006 kommer all fordon inom kollektivtrafik att utrustad med alkolås. Redan under detta år kommer alla bussar att ha alkolås och år 2020 kommer Stockholm tunnelbanan bli den första tunnelbanan i världen med alkolås.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062