23948sdkhjf

Chalmerister järnvägsprisade

Fyra studenter från Chalmers i Göteborg vinner Swedtrains tävling för bästa examensarbete – prisutdelningen ägde rum 15 maj i Stockholm.
Swedtrains tävling för bästa examensarbete 2013 vanns av Karl Bäckstedt , Erik Karlsson , Philip Molander och Mikael Persson från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg med arbetet Beslutsstöd för underhåll av järnvägsfordon

Examensarbetet är en studie om utökat användande av hjulskadedetektorer i det proaktiva underhållsarbetet och är ett kandidatarbete i Tillämpad mekanik. Det berör alltså en för järnvägen mycket viktig fråga, punktlighet.

Juryns motivering till vinsten är: Examensarbetet behandlar ett ämne som kommer att få stor betydelse i framtiden avseende punktlighet och kapacitet i det svenska järnvägssystemet. Arbetet visar på ett nytänkande sätt hur ökad användning av data från hjulskadedetektorerna kommer att underlätta och effektivisera underhållsplaneringen av järnvägsfordon.

Priset delades ut av professor Stefan Östlund i samband med Swedtrains vårmöte den 15 maj 2014 under KTH Järnvägsgruppens seminarie om Punktlighet och tillförlitlighet för resenärer och gods .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063