23948sdkhjf

el Mattar till Digital Handel

Bassam el Mattar, Sverigechef för Fritidsresor, blir ny ledamot i Svensk Digital Handels styrelse. Ett viktig post när allt fler resor köps digitalt.
Genom att Bassam el Mattar tar plats i styrelsen breddas organisationen till att omfatta den del av besöksnäringen som researrangörerna utgör.

– Inom resebranschen finns en stor kompetens inom digital handel och vi kommer att lära mycket av varandra. Att Bassam el Mattar tar plats i vår styrelse känns som ett naturligt steg, säger Svensk Digital Handels styrelseordförande Freddy Sobin .

På årsmötet den 15 maj valdes Svensk Digital Handels nya styrelse. Marianne Medin, vd på Slöjd-Detaljer, avslutar sitt uppdrag efter många år som engagerad styrelseledamot. Samtidigt går Fritidsresors Bassam el Mattar in i styrelsen.

– Många av de utmaningar vi i resebranschen ställs inför påminner om dem detaljhandeln har. Att utbyta erfarenheter över branscherna kommer att vara värt mycket, säger Bassam el Mattar om det nya uppdraget.

Att rese- och besöksnäringen tar plats i Svensk Digital Handels organisation kommer bland annat att synas på nästa års D-Congress (tidigare Distanshandelsdagen). När D-Congress kommer till Svenska Mässan i Göteborg den 12 mars 2015 får även resebranschen en mötesplats där den digitala agendan diskuteras.

– I dag finns det inte någon uttalad mötesplats för resebranschen att diskutera den digitala handeln och det vill vi erbjuda. Resebranschen var som helhet tidig inom digitaliseringen, men precis som för detaljhandeln och andra delar av besöksnäringen finns det fortfarande företag som inte gjort sin digitala omställning, säger Jonas Ogvall , vd på Svensk Digital Handel.

FAKTA/Styrelsen i Svensk Digital Handel
Freddy Sobin, Consortio Fashion Group
Catrin Folkesson, Clas Ohlson
Bassam el Mattar, Fritidsresor
Hans Ohlsson, Ellos Group
Jan Wallsin, H&M
Joachim Höök, Hööks
Carina Bergudden, Klingel
Joakim Naumburg, Stayhard
Fredrik Persson, Stadium
Mikael Rosendahl, Ateljé Margareta
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078