23948sdkhjf

MP: Skrota Bromma nu

Miljöpartiet vill lägga ner Bromma flygplats i Stockholm inom tre år. Partiet räknar med stöd från andra partier som också vill få bort flygplatsen.
Bromma flygplats är ingen förutsättning för tillväxt utan snarare tvärtom, något som hämmar Stockholms tillväxt och riskerar att skada stockholmarnas hälsa, enligt Miljöpartiet. De höjd-, säkerhets- och bullerrestriktioner som följer av Bromma flygplats hindrar Stockholm från att bygga högre byggnader och fler bostäder i hela Stockholms stad.

– Fyra av sju partier i Stockholms stad är positiva till en avveckling av Bromma flygplats. De flesta partier inser idag att Bromma flygplats är en bromskloss som hämmar Stockholms utveckling och hindrar Stockholm från att bygga fler bostäder, säger Daniel Helldén (MP), oppositionsborgarråd i Stockholms stad. Han fortsätter:

– Vi vill höja blicken och se nya lösningar som gör att Stockholm både klarar av att bygga 150 000 bostäder samtidigt som vi värnar stockholmarnas hälsa, säkerhet, parker och grönområden. I dag råder det brist på byggbar mark i Stockholm. Istället för en flygplats i en tät stadsmiljö vill Miljöpartiet i stället bygga en ny stadsdel – Bromma parkstad med minst 50 000 bostäder och upp till 30 000 arbetsplatser.

Fotnot. Det gällande trafikavtalet med Swedavia för Bromma flygplats gäller till 2038. Men enligt Miljöpartiet kan det avtalet brytas genast och då skulle flygplatsen kunna stängas för gott redan under åren 2017 eller 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047