23948sdkhjf

Extratrafik till 4-åring

Skånetrafiken sätter in extra tåg och bussar till firandet av Kristianstads 400-årsjubileum den 22-24 maj.
För att klara trafiken till 400-åringen blir det bland annat ett Pågatåg som kör hela vägen till Sölvesborg. Natten till lördag och söndag blir det två extra avgångar med Pågatåg till Hässleholm med avgång från Kristianstad kl. 01.05 respektive 02:00. Och för första gången kör Pågatågen hela vägen till Sölvesborg, kl. 01.10 från Kristianstad. Pågatågen stannar på mellanstationerna.

Natten till lördag och söndag blir det också senare turer med stadsbussarna. Stadsbuss linje 2 och 3 kan inte köra förbi Stora torg eftersom Nya boulevarden är stängd från den 21 maj till morgonen den 25 maj. Hållplatsvärdar kommer att lotsa resenärerna rätt. Allt för att göra firandet av den östskånska staden så smidigt som möjligt.

FAKTA/Kort om Kristianstad
Staden grundades 1614 av den danske kungen Kristian IV år 1614. Det var precis efter Kalmarkriget då den närbelägna staden Vä bränts ner – Vä utgör idag den sydligaste förorten till den moderna staden Kristianstad.
I Kristianstad finns faktiskt Sveriges lägsta punkt, -2,41 meter under havets medelnivå. Ett ganska okänt resmål beläget i den lägsta delen av Kristianstads vattenrike.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078