23948sdkhjf

Gratisfärjan utmärkt

19 maj fick Västtrafiks färjor över Göta älv en tydligare profil. Nu syns det tydligt vilken färja som är gratis och vilken som kostar.
Sedan våren 2011 är resorna med Älvsnabbare (linje 286) mellan Rosenlund och Lindholmspiren kostnadsfria. Det är Göteborgs stad som finansierar de fria resorna för att locka fler att resa med kollektivtrafiken och öka cyklandet i staden.

Eftersom Västtrafiks kunder behöver betala för att resa med Älvsnabben (linje 285) har det ibland varit svårt att hålla koll på vad som gäller för betalning ombord på färjorna, eftersom båda går mellan Rosenlund och Lindholmspiren. Därför kommer Västtrafik från och med måndagen den 19 mars ge färjorna en tydligare profil för att undvika missförstånd. Det innebär att den kostnadsfria Älvsnabbare får grön flagg och att Älvsnabben får orange.

– Resorna med färjetrafiken ökar stadigt och många nya kunder har tillkommit sedan fria resor infördes på Älvsnabbare. Med en tydlig flaggning blir det lättare för kunderna att veta vad som gäller, samtidigt som det förenklar arbetet för ombordpersonalen, säger Christer Olsson , ansvarig för Västtrafiks båttrafik.

Förutom annonsering i media kommer det sättas upp nya anslag på hållplatserna och ombord på färjorna för att informera om nyheten. Ombord på Älvsnabbare (linje 286) får biljettmaskinerna gröna huvor med information om vad som gäller.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063