23948sdkhjf

Giftas på Skansen

För femte året fylls Tingsvallen på Skansen i Stockholm med giftaslystna i alla åldrar 14 juni. Nu är gräsplanen rustad att tåla en invasion värdig en VM-arena.
Det finns också ett tält för omklädning och möjlighet att både köpa och hyra fina brudkronor i återvunnen spets från refo.nu. Nytt är också att Glasbruket har en gravör på plats som graverar i glashjärtan. I sångtältet finns en ny sångerska, Jessica Marberger som tidigare deltagit i Melodifestivalen tillsammans med Shirley Clamp och som körade bakom Sanna Nielsen vid Eurovision i Köpenhamn.

Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare finns redo att viga i de fina tälten, och det mesta utöver det går att ordna på plats - vittnen, bröllopsbukett, brudkrona, champagne, bröllopsfoto och annat smått och gott. På Bollnästorgets dansbana spelar Skansens Spelmän upp till dans och dansare ur Skansens folkdanslag hjälper till med stegen för den som så vill.

Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns picknickkorgar att beställa för dem som vill sitta i gröngräset. Kaffe och jordgubbar finns förstås också. För barnen ordnas det bröllopspyssel.

FAKTA/Drop in-bröllop
Ceremonin tar cirka 10 minuter. Kostnaden för bröllopsparen är 500 kr. Paret behöver kunna visa upp hindersprövning och, om de gifter sig kyrkligt, vigselintyg. Bröllopsgäster betalar vanlig Skansenentré, förköpsbiljetter finns till försäljning på www.ticnet.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094