23948sdkhjf

M: Fler hotell i Stockholm

Hotellkapaciteten i Stockholm ökar, men turismen ökar ännu mer.  Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad, verkar nu för att fler hotell byggs.
De närmaste fem åren förväntas hotellkapaciteten i Stockholm öka med närmare 5400 rum, men turismen ökar ännu mer. Enligt en undersökning genomförd på uppdrag av Stockholm Business Region behövs ytterligare minst 500 rum i staden år 2016. Om fem år, år 2020 kommer det att saknas mellan 1 800-4 500 rum i länet.

– Rapporten visar att inte ens de 40 planerade och potentiella hotellprojekten räcker, vilket är ett fantastiskt lyxproblem. Därför uppmanar jag fler hotell att etablera sig i Stockholm så att turismen kan fortsätta utvecklas och gynna hela Stockholm, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad.

Stockholm är en av Europas populäraste destinationer: de senaste tio åren har antalet kommersiella gästnätter mer än fördubblats. Under 2013 hade Stockholms län närmare 11 miljoner gästnätter, en utveckling som väntas fortsätta.

– Det är fantastiskt roligt att Stockholm växer så fort som besöksdestination. Nu behöver vi alla hjälpas åt för att på bästa sätt dra nytta av denna gynnsamma utveckling, säger Ulla Hamilton.

Hittills i år har tre nya hotell öppnat i Stockholm: Miss Clara på Sveavägen, Motel L i Hammarby Sjöstad och Scandics HTL på Kungsgatan. Ytterligare hotell öppnar under året. Det finns planer på 40 nya boendeanläggningar i Stockholms län de närmaste fem åren, varav hälften är planerade tidsatta projekt samt och hälften potentiella projekt.

Enligt rapporten förväntas antalet gästnätter fortsätta att öka med en årlig tillväxttakt på 3,4 procent i länet fram till och med 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063