23948sdkhjf

Arriva ökar mest!

Det hettar till i toppstriden bland de bussbolag som har flest anmälda till Bussförar-SM 2014. Keolis leder fortfarande, men nu kommer Arrvia starkt.
Årets upplaga av Bussförar-SM har hittills samlat 210 deltagare sedan anmälningen öppnade 20 mars. Nu återstår en knapp månad, 19 juni stängs anmälningen – så den som vill försöka säkra en plats i finalen bör inte vänta länge till. Anmäl deltagande genom att klicka på den här länken!

– Busförare-SM är viktigt för att marknadsföra bussföraryrket men det är även viktigt för att stärka bussförarkåren internt.Att tävla i ett yrke och visa upp sin yrkesskicklighet leder också till att man är stolt över att vara bussförare i Sverige. Utan bussförare så skulle mycket stanna, säger Maria Sjölin , branschutvecklare på TransportGruppen. Hon fortsätter:

– I dagarna tar de allra första bussförarna studenten. En fantastisk möjlighet för ungdomar att snabbt få ett bra jobb och de är efterlängtade av branschen. Bussbranschen hälsar dem hjärtligt välkomma.

Självklart kan även de nybakade busstudenterna anmäla sig till Bussförar-SM, några har kanske redan gjort det. Hur som helst är det många som redan anmält sig i tävlingen som arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna RES- och TRAFIKFORUM. Tävlingen har också en rad viktiga partners, klicka HÄR för mer information om dem och vilka de är.

Fortfarande är det Keolis som har flest bussförare anmälda till årets tävling, men nu börjar det hända saker: Arriva har gjort en rejäl uppryckning sedan sist med flest nyanmälda sedan 30 april. Så här ser anmälningsläget ut just nu med redovisningen från 30 april inom parentes:
Keolis 49 (42)
Nobina 43 (35
Veolia 28 (23)
Arriva 23 (7)
Nettbuss 17 (13)
Byberg & Nordin 6 (4)
KR Trafik 6 (4)
Omnibusslinjen Habo Hjo 4 (3)
Ringarums 4 (4)
Bergkvarabuss 4 (4)
Flygbussarna 3 (-)
Fotnot. Bussbolag med färre än 3 anmälda anges inte här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094