23948sdkhjf

Resenärsforum sågar järnvägen

Det är skandal att järnvägen inte sköts. Regeringen måste ta ansvar för att tågtrafiken fungerar, det skriver organisationen Resenärsforum.
DEBATT
Människor pendlar för att arbeta och studera, skriver organisationen Resenärsforum med anledning av de senaste händelserna inom den svenska järnvägen. Organisationen forstätter: Vi är många som vill ta ansvar för barnens framtid genom att resa med tåg i stället för att köra bil eller flyga. För att inte bli sittande på spåret, kanske missa hämttiden på dagis eller komma för sent till jobbet måste tågtrafiken fungera. Vi är mycket kritiska den vanskötsel av järnvägen som råder i dag. I Skåne är det 11 fel i järnvägstrafiken ett genomsnittligt dygn. Resenärsforum – kollektivtrafikanternas intresseorganisation – efterlyser ett långsiktigt ansvar för tågtrafikens utveckling. Regeringen måste styra Trafikverket så att järnvägen går att lita på och tågen kommer fram i tid.

Drygt tre fjärdedelar av hela Sveriges oljeimport går till transportsektorn. För att klimatmålen ska nås räcker det inte med att byta drivmedel. Att åka tillsammans är det effektivaste sättet att minska användningen av bensin och diesel. Kollektivtrafiken måste fördubbla sin marknadsandel i relation till biltrafik och flyg. Vi kräver att regeringen ger anslag och uppdrag till Trafikverket som åtgärdar de stora fel i järnvägssystemet som uppdagats. Denna uppgift måste överordnas eventuella intressen att bygga ut infrastrukturen för privatbilism.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.147