23948sdkhjf

Keolis-dominans i Bussförar-SM

Ingen tycks kunna svara på Keolis framfart i årets Bussförar-SM – nu är över hundra förare från bolaget med i tävlingen. Nobina försöker duktigt, men ligger fortfarande en bra bit efter.
Sammanlagt hade 356 bussförare gjort det nätbaserade uttagningsprovet för Bussförar-SM 2014 den 4 juni. Det är ett rejält uppsving sedan redovisningen 21 maj då antalet anmälda var 210. Och än är det inte försent att anmäla sig, fram till 19 juni går det att kliva in i tävlingen, klicka HÄR för anmälan till tävlingen eller för mer information om tävlingens arrangör och partners.

– Antal anmälda till bussförar-SM 2014 tenderar att öka jämfört med tidigare år vilket är fantastiskt roligt. Nu hoppas jag och mina medarrangörer att fler och mindre bussbolag utmanar de större bolagen om mästartiteln, säger Maria Sjölin , branschutvecklare på TransportGruppen.

Med 14 dagar kvar kan naturligtvis många fler komma att anmäla sig till tävlingen. Just nu är det Keolis som har flest anmälda bussförare, bolaget har faktiskt mer än fördubblat sitt deltagarantl sedan förra redovisningen 21 maj. Även Nobina har ångat på bra, men det räcker tydligen inte för att köra ikapp Keolis. Längre bak i kön har KR Trafik kört om Byberg & Nordin.

Hur många som slutligen kommer att anmäla sig kommer att publiceras så fort tävlingsledningen räknat fram resultatet efter 19 maj. Därefter väntar final 6 september på Gillingebanan för de 16 som presterat allra bäst på uttagningsprovet.

Så här så anmälningsläget ut 4 juni med redovisningen från 21 maj inom parentes:
Keolis 101 (49)
Nobina 81 (43)
Veolia 49 (28)
Arriva 22 (23)
Nettbuss 17 (17)
KR Trafik 7 (6)
Byberg & Nordin 6 (6)
Omnibusslinjen Habo Hjo 4 (4)
Ringarums 4 (4)
Bergkvarabuss 4 (4)
Fotnot. Bussbolag med färre än 4 anmälda anges inte här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359