23948sdkhjf

Järnvägsstrejken fortsätter

Almega går facket till mötes - Seko vill inte fortsätta förhandla. Så beskrivs strejkläget av arbetsgivarorganisationen.
Almega har gått Seko till mötes om de timanställda. Almegas förslag går ut på att de timanställda efter ett år erbjuds en fast anställning. Det gör att de anställda får ökad trygghet, en stabil och förutsägbar inkomst och kan ansöka om banklån. Även Veolia har lämnat ett förslag som går facket till mötes. Facket har dock sagt nej till förslagen som skulle kunna avsluta strejken. Så beskriver arbetsgivarparten det låsta läget i den alltjämt pågående järnvägsstrejken.

Almega har även yrkat på att göra vissa ändringar i kollektivavtalets arbetstidsregler, för dem som går från timanställning till fast anställning. Det handlar främst om vissa justeringar av reglerna för helg och kvällstjänstgöring. Ändringarna syftar till att göra det möjligt att kunna schemalägga den arbetstid som arbetsgivaren faktiskt betalar för samtidigt som det drastiskt minskar behovet av timanställda.

– Vi har lyssnat på Seko och lämnat konstruktiva förslag till hur vi kan avsluta strejken och få tågen att rulla igen. Seko valde tyvärr att avvisa förslagen. Nu är det upp till Seko att komma med nya förslag för att avsluta strejken säger Almegas förhandlingschef Beata Hammarskiöld .

Almega och Veolia har erbjudit Seko att fortsätta förhandlingarna under måndagen vilket Seko avvisat.

Hur Seko kommenterar de här uppgifterna kommer att publiceras här på rt-forum så fort redaktionen får dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094