23948sdkhjf

Seko hotar med tågkaos

Seko väljer nu att trappa upp tågstrejken genom att varsla om strejk på Krösatågen samt pendeltågstrafiken i Stockholm vilket upprör arbetsgivarorganisationen Almega.
I och med strejkvarslet hotar Seko med pendlarkaos lagom till midsommarhelgen. Den av Seko nu varslade strejken träder i kraft den 20 juni om parterna inte kan enas om ett avtal innan dess.

– Vi och Seko har idag träffat medlarna för första gången sedan strejken började. Att i det läget gå ut med en upptrappning av strejken är magstarkt, säger Almegas förhandlingschef Beata Hammarskiöld .

Almega har sedan tidigare gått Seko till mötes om de timanställda. Almegas förslag går ut på att de timanställda efter ett år erbjuds en fast anställning. Det gör att de anställda får ökad trygghet, en stabil och förutsägbar inkomst och kan ansöka om banklån. Även Veolia har lämnat ett förslag som går facket till mötes. Facket ville dock inte ens diskutera arbetsgivarnas förslag för att hitta en lösning på strejken. Istället för att återuppta medlingen har facket ensidigt varslat om en upptrappning av konflikten.

– Seko hotar nu med pendlarkaos i en strejk som är onödig. Arbetsgivarna har lämnat konkreta förslag som tillgodoser Sekos krav på ökad trygghet för visstidsanställda, säger Beata Hammarskiöld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078