23948sdkhjf

örebro skippar papperstabeller

Från 15 juni slutar Länstrafiken Örebro med tryckta tidtabeller. Det innebär en besparing på 60 ton papper med betydande miljövinst som följd.
– Behovet av tidtabeller i tryckt form har minskat kraftigt eftersom resenärer i allt högre utsträckning använder smarta telefoner. Men de som har behov av att få tidtabeller utskrivna kommer naturligtvis att kunna få en, säger Thony Lundberg , trafik- och marknadschef för Länstrafiken Örebro.

I samband med övergången till sommartidtabell går Länstrafiken över till digitala tidtabeller via app och webb. Det innebär att smartphone-användare alltid har aktuella tidtabeller tillgängliga i fickan.

Men de som saknar smartphone eller föredrar att läsa på papper, kan beställa en utskrift av önskade linjer via Länstrafikens webb eller genom att ringa kundtjänst.

– Varje år har vi tryckt 200 000 tidtabeller som huvudsakligen gått direkt i pappersåtervinningen. På det här sättet sparar vi papper och inte minst miljön. Och vid hållplatserna finns naturligtvis de uppsatta tidtabellerna kvar, säger Thony Lundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094