23948sdkhjf

HRF sympativarslar för Seko

HRF varslar om sympatiåtgärder med anledning av pågående konflikt mellan Seko och Almega Tjänsteföretagen från 25 juni. SJ:s estaurangvagnar drabbas.
Varslet är en blockad av arbetsuppgifter när det gäller tillagning, leverans, ompackning och lastning av måltider och livsmedel till SJ. Åtgärderna träder ikraft den 25 juni 04.00 om Seko och Almega inte träffat avtal innan dess.

HRF, Hotell- och restaurangfacket, varslar om sympatiåtgårder gällande LSG Skychef i Sverige, vilket omfattar Arlanda, Centralstationerna i Göteborg, Stockholm och Malmö samt LSG Skychef Malmös anläggning i Fosie. Varslet omfattar alla anställda men endast de arbetsuppgifter som rör catering till SJ:s tåg. Om varslet utlöses kan det bli ganska tomt i hyllorna i SJ:s restaurangvagnar.

– Vi står helt bakom Sekoks krav på trygga anställninga. Problemen är precis de samma i vår bransch – ett orimligt överutnyttjande av timanställda. SEKO:s kamp för schysta villkor är också vårr, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare i Hotell- och restaurangfacket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079