23948sdkhjf

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis framfart i årets Bussförar-SM fortsätter – 144 förare från bolaget är hittills med i tävlingen när endast sju dagar återstår av anmälningstiden.
Sammanlagt har nu 447 bussförare gjort det nätbaserade uttagningsprovet för Bussförar-SM 2014 den 12 juni. Vid förra redovisningen 5 juni var antalet 356. Och än är det inte försent att anmäla sig, fram till 19 juni går det att kliva in i tävlingen, klicka HÄR för anmälan till tävlingen eller för mer information om tävlingens arrangör och partners.

– Nu närmar sig datum för sista chansen att kvala in till Bussförar-SM. Alla företag/bussförare är välkomna att deltaga. Vi hoppas att i år ska fler bussförare från flera olika bolag tävla emot varandra jämfört med tidigare år vilket vore än mer prestigefyllt för vinnande förare och bussbolag, säger Maria Sjölin , branschutvecklare på TransportGruppen med glimten i ögat.

Hur många som slutligen kommer att anmäla sig kommer att publiceras så fort tävlingsledningen räknat fram resultatet efter 19 juni. Därefter väntar final 6 september på Gillingebanan för de 16 som presterat allra bäst på uttagningsprovet.

– Vi har just nu 61 kvar till förra årets rekordtävling, det är just nu något bättre än samma tid förra året, säger Jacob Albertsen , projektledare för Bussförar-SM på Mentor Communication.

Så här så anmälningsläget ut 12 juni med redovisningen från 5 juni inom parentes:
Keolis 144 (101)
Nobina 91 (81)
Veolia 62 (49)
Arriva 37 (22)
Nettbuss 17 (17)
Bergkvarabuss 8 (4)
Byberg & Nordin 7 (6)
KR Trafik 7 (7)
Omnibusslinjen Habo Hjo 6 (4)
Fotnot. Bussbolag med färre än 6 anmälda anges inte här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078