23948sdkhjf

Odell sågar fordonspolitiken

KD-politikern Mats Odell sågar Alliansregeringens miljardrullning för att utveckla fordonsindustrin genom det statliga riskkapitalbolaget Fourier Transform, det rapporterar SvD.
Enligt den kristdemokratiske politikern Mats Odell måste de miljardresurser som tilldelats det statliga riskkapitalbolaget Fourier Transform användas bättre. Nu anser han att de riktade fordonspaket som förekom när krisen slog till 2005 och 2008 sällan är långsiktiga lösningar.

Eftersom det är den egna Alliansregeringen som skapat Fourier Transform är Mats Odells ord dynamit, enligt SvD Näringsliv som ställde frågorna ”Är bilindustrin viktigt och ”Vad är ni beredda att öra för att behålla biltillverkning i Sverige” till flera riksdagspolitiker. Det visar sig att det finns stor samstämmighet bland samtliga riksdagspartier om att bilindustrin är viktig för Sverige. Alla partier gav dock likartade och intetsägande svar om vad de vill göra för att behålla biltillverkningen. Med ett enda undantag: Mats Odell, KD.

Nyfiken på framtiden för svensk fordonsindustri? Besök vårt seminarium i Almedalen 1 juli som heter just Framtiden för svensk fordonsindustri , där deltar en rad tunga aktörer från branschen, dessutom blir det paneldebatt med politiker från både Alliansen och oppositionen. Läs mer om seminariet genom att klicka HÄR!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078