23948sdkhjf

Kommunal sympativarslar för Seko

Kommunal varslar om sympatiåtgärder i form av strejk och nyanställningsblockad till stöd för trygga anställningar och rättvisa arbetsvillkor inom Seko.
Varslet om sympatistrejk gäller Sekos medlemmar inom spårbunden trafik och lades 13 juni. Sympativarslet omfattar dem som arbetar med storstädning på Lunds Universitetssjukhus i Lund. Konflikten träder i kraft klockan 00.00 måndag den 30 juni.

– Den svenska arbetsmarknaden förändras. Otrygga anställningar blir allt vanligare. SEKO:s sak är vår sak och därför är det självklart för oss att stödja SEKO i deras förhandlingar för rättvisa arbetsvillkor och anställningar, säger Lenita Granlund , avtalssekreterare för Kommunal.

Arbetsgivarorganisationen Almega vägrar att gå med på fackförbundet SEKO:s rimliga krav om att minska antalet visstidsanställningar. Det är inte okej att anställda får löner som inte går att leva på och tvingas jaga extrajobb som gör att man inte kan planera vardag och familjeliv. SEKO:s medlemmar får kort sagt betala för dåliga upphandlingar med försämrade anställningar.

– Denna systematiska nedmontering av arbetstagarnas villkor är ett direkt eko av vad som pågår i städbranschen. Därför inbegriper vårt sympativarsel vår egen kamp för att minska visstidsanställningarna i städbranschen, säger Lenita Granlund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345