23948sdkhjf

Trädgårdsdags på Näs

I strålande försommarväder invigdes 14 juni första kapitlet i trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs då kulturministern klippte blomstergirlangen med en häcksax.
– När jag fick frågan om att komma tillbaka till Astrid Lindgrens Näs för att inviga trädgårdarna behövde jag inte tänka särskilt länge. Den här platsen betyder mycket för oss alla med det fantastiska arv som Astrid Lindgren lämnat efter sig. Barns läsning är för mig den viktigaste kulturpolitiska frågan och där fyller Astrid med sina berättelser, sin fantasi och sin respekt för barnet en ovärderlig plats, sa kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i sitt tal.

Övriga talare var landshövdingen i Kronoberg och styrelseordföranden Kristina Alsér, Astrid Lindgrens Näs vd Kjell Åke Hansson och Karin Eliasson, konstnärlig ledare för trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs.

– För ett år sedan tog vid det första spadtaget.Det har varit en otroligt intensiv och rolig period och det är så hedrande och spännande att få arbeta med det arv Astrid Lindgren lämnat efter sig. Jag går med glädje till arbetet varje dag. På den här platsen finns så mycket vackert och spännande från början så trädgårdarna anläggs som en del av helheten. En plats att fortsätta berättandet om Astrid Lindgren, sa Karin Eliasson .

Georg Riedel och Mattias Ståhl ackompanjerade Sarah Riedel i tre av Astrid Lindgrens och Georg Riedels mest älskade sånger. Invigningen avslutades med Idas sommarvisa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125