23948sdkhjf

Bussigare midsommarhelg

Till midsommar ökar resandet med cirka 30 procent och Swebus sätter in 80 extrabussar för att skapa fler platser. Tågstrejken ökar trycket på bussarna.
Det är dock svårt att få tag på tillräckligt många extrabussar inför helgen, bland annat beroende på tågstrejken i södra Sverige. Det kan därför bli svårt för Swebus att ordna platser till alla som behöver.

Rusningstrafiken till midsommar drar igång efter lunch på torsdag denna vecka. Än så länge finns det en hel del platser kvar att boka inför helgen. Men i år är det svårare än vanligt för Swebus att få tag på de extrabussar som behövs.

– Semesterresandet har dragit igång, vilket innebär att många bussar chartrats för turister. Utöver det kräver tågstrejken i södra Sverige mycket extratrafik, en hel del tågresenärer letar sig till oss bussföretag för att kunna resa. Sammantaget gör att vi inte känner oss säkra på att få tag på tillräckligt många extrabussar för alla som vill köpa sin biljett i sista sekund ska få plats, säger Christel Grip , presschef på Swebus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078