23948sdkhjf

Bussigare Augustiskåne

Skånetrafiken gör extra satsningar på regionbusstrafiken i augusti – detta för att möta tillströmningen av resenärer.
En positiv resandeutveckling gör att Skånetrafiken gör extra satsningar på en rad regionbusslinjer i augusti, nattrafik och tätare avgångar tillhör nyheterna. Det blir också ny trafik i form av en helt ny linje mellan Svalöv, Teckomatorp och Kävlinge.

Efter kunders önskemål återinförs nattrafiken fredag och lördag Det innebär att upptagningsområdet Norra Fäladen och Ideon/LTH får två avgångar nattetid i vardera riktning. På sträckan Lund-Veberöd blir det fler turer. Dagens möjlighet att ta bussen var 10:e minut i rusningstid utökas till att gälla längre in på förmiddagen och senare på eftermiddagen.

Till nästa tidtabellskifte i december kommer också flera busslinjer få justerade avgångstider för att den totala resan ska bli snabbare och bättre för de som har byten. Bland annat ses bytet mellan linje 174 och 160 i Dalby över för en bättre resa mellan Veberöd och Malmö.

En ny linje som går i rusningstid, ska underlätta och snabba upp resmöjligheter mot Malmö/Köpenhamn med anslutning till Öresundståg i Kävlinge. Det blir nu två resmöjligheter i timmen mellan Svalöv/Teckomatorp och Lund/Malmö (idag har man en resmöjlighet – med linje 230 och byte till Pågatåg). Totalt blir det sju enkla turer, mellan 05.00 och 08.00 samt mellan 16.25 och 18.25. Bussen stannar på tre platser - i Svalöv, i Teckomatorp och i Kävlinge, och är ett försök som kommer att utvärderas.

Generellt gör Skånetrafikens också tidsjusteringar i tidtabellerna för fler linjer än ovan, för att förbättra punktlighet och byten så långt som möjligt. Resenärerna uppmanas därför att se hur tidtabellen ändras den 17 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11