23948sdkhjf

Toppseminarium i Almedalen

Missa inte seminariet Framtiden för svensk fordonsindustri i Almedalen tisdag 1 juli. Flera tungviktare medverkar, dessutom blir det politisk paneldebatt.
– Sverige är ett av de länder i världen som är mest beroende av sin fordonsindustri. Av siffror från Tillväxtverket framgår att cirka 100 000 personer är verksamma i Sverige inom fordonsindustrin. Kostnadspressen inom fordonsindustrin är mycket stark och konkurrenstrycket är omfattande. Konkurrensen är i dag global till följd av öppnade gränser, effektivare logistiksystem och den snabba utvecklingen inom informationsteknologin, säger Anders Karlsson , chefredaktör för TRAFKFORUM, RESFORUM och Transport Logistik iDag.

Den globala konkurrensen är stenhård inom dessa sektorer. Oavsett om bolagen är svenskägda eller utlandsägda så sker regelbundet förändringar när det gäller produktion, forskning utveckling och marknadsförutsättningar. Den senaste tiden har varsel om uppsägningar duggat allt för tätt som med all önskvärd tydlighet visar att det finns behov av att på allvar diskutera framtiden för svensk fordonsindustri. Varslen om uppsägningar påverkar verksamheterna dels i Sverige, dels i andra länder.

Seminariet Framtiden för svensk fordonsindustri belyser vilka förutsättningar som krävs för att Sverige ska fortsätta vara i framkant inom denna betydelsefulla sektor och därmed kunna fortsätta generera värdefull BNP och fortsätta behålla och skapa nya arbetstillfällen i landet. Läs mer om seminariet genom att klicka HÄR !
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11