23948sdkhjf

Premiär i Båstad

23 juni inleddes Entreprenörsveckan i Båstad bland annat med Tursistnäringens Dag i Hotell Skansens kongresshall.
Rt-forums och RESFORUM:s chefredaktör Anders Karlsson inledde Turistnäringens Dag vars första punkt var ett föredrag av Birgitta Ekesand , ordförande Sveriges Guideförbund, SveGuide, som jobbar för en bättre nationell guideutbildning i Sverige. Därefter talade Anders Börgdal , marknadschef Emporia, om den kraftigt expanderande shoppingturismen i Sverige.

Så långt om Turistnäringens Dag, som bara är en del av allt som händer under Entreprenörsveckan i Båstad – mer resrelaterat till researrangörs- och turismbranschen kommer att publiceras här på rt-forum inom kort. Det är alltså premiär för Entreprenörsveckan Båstad 23-25 juni. Det blir totalt över 100 seminarier och paneldebatter under tre fullspäckade dagar där företagsfrågor står i centrum.

En rad branschspecifika seminarier inom bland annat turism, livsmedel, Life Science och plastindustrin kommer att arrangeras som heldagar tillsammans med branschöverskridande seminarier som berör företagare oavsett bransch. Inspirerande företagarresor, tips på hur ett företag kan öka sin försäljning, vilka försäkringar du behöver som företagare och mycket mer utlovas. Intresset har varit stort - över 3000 platser är redan bokade till veckans seminarier.

24:e juni kommer Sveriges främsta Start-up eller tillväxtbolag att koras i The Serendipity Challenge. Anmälan till tävlingen har varit öppen för alla och intresset har varit enormt. 25 bidrag har valts ut och kommer att få presentera sig och sitt företag inför en jury bestående av välrenommerade investerare, entreprenörer och innovationsexperter. Av dessa 25 kommer 8 bidrag gå till den slutgiltiga finalen som sker samma dag där en vinnare koras. Vinnaren av tävlingen får ett tillväxtpaket till ett värde av 500 000 kronor i form av expertisresurser för att utveckla bolaget.

Entreprenörsveckan Båstad är ett initiativ från Mentor Communications.Syftet med Entreprenörsveckan Båstad är att synliggöra entreprenörer, att öka intresset för entreprenörskap och att synliggöra för entreprenörsledda företags viktiga frågor. Frågor kring relationen med samhället, med det totala näringslivet samt med beslutsfattare och politiker som direkt eller indirekt påverkar förutsättningarna för entreprenörsledda företag

– Med Entreprenörsveckan Båstad vill vi lyfta upp och diskutera företagarfrågor. Företagare ska få inspiration, kunskap och framför allt en naturlig mötesplats, säger Mikael Heinig , vd Mentor Communications.

Entreprenörsveckan Båstad är öppen: måndag 23 juni - onsdag 25 juni 09.15 - 17.00.
Plats: Båstad. Seminarierna arrangeras på Hotell Skansen, biograf Scala samt restaurang Papas, Pepe's Bodega.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078